Solucan gübresi üretim önerileri

Solucan gübresi üretim

Solucan gübresi üretim önerileri
Değerli girişimciler,
Solucan gübresi üretiminin amacından sapmaya ve farklı bir yöne kaymaya başladığını gözlemliyoruz.

Danışmanlık adı altında girişimlerden ücret talep edilmesi, üretimin çok zor olduğunun lanse edilmesi, Piyasaya arzın merdiven altı üretim olduğunun aktarılması vb. çoğaltabileceğimiz o kadar konu çıkıyor ki biz TOSGÜB olarak düşüncelerimizi paylaşmak istedik.

1. Danışmanlık adı altında hiçbir kişiye ya da kuruma ücret ödenmemelidir.

2. Solucan gübresi satışında Organik gübre üretim lisansınız yoksa organik statüsünde satış yapamazsınız.

3. Tesis kurulumunda küçük adetlerle başlamak sizin yöneteceğiniz bir işletmenin tüm süreçlerini yaşayarak öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu süreç sermayesi solucan olan ve sürekli artan bir süreçtir. Başlangıçta çok büyük bir işletme kurmayacaksanız bu programla başlayabilirsiniz.

4. Hiçbir organik tarım üreticisi Organik lisansı olmayan Solucan gübresini almaz, (bu gübrenin pazarı var mı sorusu yanlıştır, pazarı vardır) satışlar lisanslı üreticiler tarafından yapılmaktadır.

5. Yem hazırlama sürecinde çok fazla bilgi kirliliği bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki düzenli tedariği ve standardını korumayan yem’ler ürettiğiniz gübrenin değerlerinin sürekli değişmesine neden olur ve buda tüketici tarafından işletmenizin güvenilirliğini düşürür.

Bunu da oku :  Solucan Yetiştiriciliği

6. Türkiye’de gübre üretimi standartları konusunda tek yetkili kurum Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığıdır. Ve bakanlığın yönetmeliğindeki değerlerde üretim yapılması kanunen kabul edilendir. Daha kaliteli üretimler Solucan gübresinin kalitesini ortaya koyacaktır.

7. STK’lar üreticilerin haklarını korumakta ve sektörün bir çerçeve içerisinde değerlendirilmesinde büyük önem arz etmektedir.

8. Altını çizerek söylemek istiyoruz, kaç solucanla başlamalıyım sorusu yanlıştır, hangi ambalajda hangi tüketiciye hangi fiyattan satış yapmalıyım ve üretim maliyetini nasıl kontrol altında tutmalıyım sorusu doğrudur.

9. TOSGÜB olarak değerlendirmelerimiz de bize göre Solucan gübresinin iki üretim modeli vardır. Birincisi HOBİ amaçlı ve kendi kullanımlarımız için yapılanlar. İkincisi TİCARİ olarak kurulan işletmelerdir.

10. Ticari işletmelerin hayatta kalabilmesi için üretim kapasitelerini arttırdıklarında Lisans işlemlerini gerçekleştirmeleri, işletmenin hayatta kalmasını sağlayacaktır.

11. Hiçbir sektörde işletme kurulumu esnasında ( Çok büyük finansal kaynakları be pazar araştırmaları yoksa ) bir anda bütün sermayeyi kullanmaz, işletmenin doğması, yürümesi ve büyümesi süreçlerinde peyderpey yatırımlarını sürdürürler.

12. Milli bir projenin hayata geçmesi için arkasında finansal bir güç olması gerekmektedir, bu planlana üretim kapasitesiyle doğru orantılıdır, o nedenle kaliteli, kuruluşu güçlü işletmeler, gelecek nesillerin sağlıklı yaşayabilmesine katkı sağlayacaktır.

Bunu da oku :  Çiçeklerin Daha Gür Açması İçin Organik Gübrelerin Gücü

13. Bizim TOSGÜB olarak tek düşüncemiz ve temennimiz tüm lisanslı, lisanssız işletmelerin sektörün bilinirliliğini ve kalitesini ortaya koymak için mücadele ettikleridir.

14. Bir ticari işletmenin kuruluş amacı Kâr etmektir.
Saygılarımızla…
TOSGÜB KURUMSAL İLETİŞİM

Soru: Atila Uzuntaş, Çok faydalı ve vizyon sahibi açıklama olmuş, sizden bir yardım talebim var. Kosgebten tesis için desteğin çıkabilmesi için hangi yolu izlememiz gerekir. Teşekkürler

Cevap: Erol Erdoğan, Atilla bey öncelikle kadar Kosgeb eğitim kursuna katılıp oradan eğitim sertifikasını almanız gerekmektedir. Akabinde solucan gübresi üretimi projesini hazırlayarak Kosgeb müfettişlerine sunmalısınız. Onların onayını alırsanız işletmeyi kendi imkanlarınızla kurup, yazılım ve ekipmanlarınızı faturalandırıyorsunuz. Bu faturaları Kosgebe iletmek zorundasınız. 8-10 ay gibi bir zaman zarfında 50 bin TL hibe ve 100 bin TL sıfır faizli krediniz çıkıyor.
Şunu unutmayınız ki 1inci şart Kosgeb eğitimi 2nci şart işletmeyi açmadan, kurmadan başlamadan önce projenizin onaylanması… Yani okey verilirse bu imkanlardan yararlanabilirsiniz…

Soru: TC Turgay Tezgider, Danışmanlık konusunu anlayamadım. Ortada bir alınteri, bir emek,bir maliyet varsa bunun bir bedeli olmayacak mı?
Cevap: Tosgüb Ltd. Şti., Turgay bey merhaba,

Bunu da oku :  Solucan Gübresi Üretim Tesisi Maliyetleri

Tesis ziyaretinde ve iş akışı süreçlerinin anlatılmasında bir ücret talep edilmesini biz doğru bulmuyoruz. hiçbir sektörde böyle bir uygulama yok, diğer konularda pazarlama, tanıtım, stok yönetimi, maliyet yönetimi vb. Konularda olabilir. Düşüncemiz bu yönde saygılar.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 20 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment